Liidien hankinta

Tehokas tapa tukea myyntiä

Avainsanat:

Liidillä tarkoitetaan useimmiten myynnillistä yhteydenottoa, eli potentiaalista asiakasta, joka on jättänyt yhteystietonsa yritykselle. Liidejä voivat olla myös tarjouspyynnöt, asiakastapaamiset ja työhakemukset. Liidien hankinta on olennainen osa myynnin kasvattamista ja liiketoiminnan menestystä. Olemme erikoistunut myynnin kasvuun ja autamme asiakkaitamme hankkimaan lisää liidejä ja sitä kautta kasvattamaan liikevaihtoa. Tiedämme, että kauppaa syntyy parhaiten oikein sovituissa tapaamisissa, ja siksi olemme kehittäneet liidipalvelun, joka tukee myyntiprosessiasi ja auttaa sinua löytämään oikeat asiakkaat.

Räätälöity liidien hankintapalvelu

Liidipalvelumme on suunniteltu yrityksille, jotka tarvitsevat laajan skaalan liidejä – kylmistä liideistä kuumiin tarjouspyyntöihin. Palvelumme ei rajoitu pelkästään kuumien liidien hankintaan, vaan autamme sinua myös lämmittämään kylmät liidit ostaviksi asiakkaiksi ammattimaisesti rakennettujen funneleiden avulla. Tämä palvelu sopii erityisesti niille, jotka haluavat varmistaa, että heidän myyntiprosessinsa on jatkuvasti tuettu ja että heillä on aina uusia potentiaalisia asiakkaita, joille voi soittaa ja sopia tapaamisia.

Liidien eri vaiheet

Liidien hankinta ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan osa laajempaa liidien hallintaprosessia, jota kutsutaan liidien funneliksi. Funnelin avulla hallinnoidaan ja jalostetaan liidejä eri vaiheiden kautta kohti kauppaa.

Ylimmässä vaiheessa ovat kylmät liidit, jotka ovat vasta ensimmäistä kertaa tietoisia yrityksestäsi. Nämä liidit ovat usein kiinnostuneita, mutta eivät vielä valmiita ostamaan. Tässä vaiheessa on tärkeää tarjota informatiivista ja kiinnostavaa sisältöä, joka herättää heidän mielenkiintonsa ja auttaa heitä siirtymään seuraavaan vaiheeseen. Tämä sisältö voi olla blogiartikkeleita, oppaita, webinaareja tai sosiaalisen median postauksia, jotka vastaavat heidän tarpeisiinsa ja kysymyksiinsä.

Keskimmäisessä vaiheessa ovat lämpimät liidit, jotka ovat osoittaneet aktiivista kiinnostusta tuotteitasi tai palveluitasi kohtaan. He voivat olla esimerkiksi ladanneet oppaan, rekisteröityneet webinaariin tai jättäneet yhteystietonsa saadakseen lisätietoa. Tässä vaiheessa on tärkeää pitää yllä jatkuvaa yhteydenpitoa ja tarjota lisäarvoa, joka auttaa heitä ymmärtämään, miksi sinun ratkaisusi on heille paras. Tämä voi sisältää personoituja sähköposteja, tarjouksia tai asiantuntija-artikkeleita, jotka vastaavat heidän tarpeisiinsa ja kysymyksiinsä.

Alimmassa vaiheessa ovat kuumat liidit, jotka ovat valmiita ostamaan. He ovat käyneet läpi tarvittavat tiedot ja ovat vakuuttuneita siitä, että sinun tuotteesi tai palvelusi on paras ratkaisu heidän tarpeisiinsa. Tässä vaiheessa on tärkeää olla valmis toimimaan nopeasti ja tehokkaasti, jotta voit muuttaa liidit maksaviksi asiakkaiksi. Tarjoamme täsmällisiä vastauksia heidän viime hetken kysymyksiinsä ja varmistamme, että ostoprosessi on mahdollisimman sujuva ja miellyttävä.

Liidien hankinta auttaa sinua kasvattamaan myyntiä ja saavuttamaan liiketoimintasi tavoitteet tehokkaasti ja tuloksellisesti. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua täyttämään myyntiputkesi potentiaalisilla asiakkailla ja tukemaan myyntiprosessiasi.

Usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin koskien liidien hankintaa.

Liidien hankinta (Leadgen) tarkoittaa potentiaalisten asiakkaiden keräämistä, jotka ovat kiinnostuneita yrityksesi tuotteista tai palveluista. Se on tärkeää, koska laadukkaat liidit voivat johtaa uusiin myyntimahdollisuuksiin ja kasvaviin tuloihin. Liidien hankinta auttaa yritystäsi tavoittamaan oikeat ihmiset, jotka todennäköisesti muuttuvat maksaviksi asiakkaiksi.

Parhaat kanavat liidien hankintaan riippuvat kohdeyleisöstäsi ja toimialastasi. Yleisesti käytettyjä kanavia ovat sosiaalinen media (esim. Facebook, LinkedIn, Instagram), hakukonemarkkinointi (esim. Google Ads), sisältömarkkinointi (esim. blogit, webinaarit), sähköpostimarkkinointi ja kumppanuusmarkkinointi. Näiden kaikkien kanavien avulla voit tavoittaa laajan yleisön ja kerätä liidejä tehokkaasti. Kaikki kanavat eivät sovi välttämättä jokaiselle yritykselle, markkinointi vaatii aina testausta ja tulosten ymmärtämistä.

Liidien hankinnan kustannukset vaihtelevat riippuen valituista kanavista, kampanjoiden laajuudesta ja kohderyhmän kilpailutilanteesta. Kustannukset voivat vaihdella muutamasta sentistä useisiin kymmeniin euroihin per liidi. Tähän myös vaikuttaa minkälaista liidiä ollaan hankkimassa, jos halutaan kylmää kauraa niin hinta on tottakai alempana kuin suorassa tarjouspyynnössä.

Laadun parantamiseksi on tärkeää kohdentaa markkinointisi tarkasti ja käyttää houkuttelevia tarjouksia ja sisältöjä, jotka resonoivat kohdeyleisösi kanssa. Hyödynnä segmentointia, jotta voit tarjota relevantteja markkinointimateriaaleja eri asiakasryhmille. Lisäksi seuranta- ja analytiikkatyökalujen käyttö auttaa sinua ymmärtämään, mitkä kampanjat ja kanavat tuottavat liidit jotka etenevät kaupaksi asti.

Liidien hankinnan tehokkuutta mitataan käyttämällä erilaisia arvoja, kuten konversioprosentti, liidien määrä, liidikohtainen kustannus (CPL) ja myynnin tuotto (ROI). Analytiikkatyökalut ja mittarit kuten Google Analytics ja CRM-järjestelmät, auttavat sinua seuraamaan kampanjoiden suorituskykyä ja optimoimaan niitä tarpeen mukaan.

Hankittujen liidien kanssa on tärkeää toimia nopeasti ja tehokkaasti. Ensimmäinen askel on liidien laadun arviointi ja segmentointi. Tämän jälkeen voit aloittaa liidien nurturoinnin eli hoitamisen, joka sisältää säännöllisen yhteydenpidon ja arvoa tuottavan sisällön tarjoamisen. Hyödynnä sähköpostimarkkinointia, personoituja tarjouksia ja uudelleenmarkkinointia, jotta voit muuttaa liidit maksaviksi asiakkaiksi – suorat tarjouspyynnöt kannattaa ja pitääkin hoitaa heti!

Scroll to Top