Moodlen asennus

Moodle - joustava oppimisympäristö

Avainsanat:

Moodle on yksi johtavista avoimen lähdekoodin oppimisympäristöistä, joka tarjoaa tehokkaita ja joustavia ratkaisuja verkko-oppimiseen. Se on suunniteltu tukemaan opetusta ja oppimista kaikilla tasoilla, kouluista ja yliopistoista yrityksiin ja muihin organisaatioihin. Moodle tarjoaa monipuoliset työkalut, joiden avulla voit luoda, hallita ja arvioida oppimateriaaleja helposti ja tehokkaasti.

Monipuoliset ominaisuudet

Moodle tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan erilaisiin oppimistarpeisiin. Kurssinhallinnan avulla voit luoda ja hallinnoida kursseja vaivattomasti, organisoiden oppimateriaaleja, tehtäviä, tenttejä ja keskusteluja yhteen paikkaan. Interaktiivisuus parantaa oppimiskokemusta käyttämällä työkaluja, kuten keskustelupalstoja, kyselyjä, tehtäviä ja palautekyselyjä. 

Moodle on erittäin mukautettavissa, joten voit luoda räätälöityjä oppimiskokemuksia erilaisilla lisäosilla ja teemoilla, jotka vastaavat toimintasi tarpeita. Se tukee myös ryhmätyötä ja yhteistyötä oppijoiden kesken, mahdollistaen ryhmien luomisen, joissa oppijat voivat työskennellä yhdessä ja jakaa resursseja. 

Lisäksi Moodle tarjoaa kattavat arviointityökalut, jotka auttavat seuraamaan oppijoiden edistymistä ja antamaan palautetta, tarjoten monipuolisia arviointitehtäviä ja hyödyntäen automaattista arviointia.

Moodlen asentaminen ja käyttöönotto

Tarjoamme kattavan Moodle-asennuspalvelun, joka auttaa yritystäsi ottamaan käyttöön oppimisympäristön nopeasti ja kustannustehokkaasti. 

Aloitamme perusteellisella tarpeiden kartoituksella, jossa keskustelemme tavoitteistasi ja vaatimuksistasi varmistaaksemme, että Moodle-asennus vastaa täydellisesti organisaatiosi tarpeita. Asennamme Moodle-oppimisympäristön ja konfiguroimme sen vastaamaan vaatimuksiasi, mikä sisältää perusasetusten määrittämisen, teemojen ja lisäosien asentamisen.

Mukautamme Moodle-teeman ja lisäosat brändisi mukaisesti, jotta oppimisympäristösi on visuaalisesti houkutteleva ja intuitiivinen käyttää. Laaja valikoima lisäosia lisää oppimisympäristön toiminnallisuutta ja parantaa käyttäjäkokemusta. Määritämme myös käyttäjäroolit ja käyttöoikeudet, jotta oppimisympäristössäsi on selkeät ja turvalliset käyttöoikeudet eri käyttäjäryhmille, kuten opiskelijoille, opettajille ja ylläpitäjille.

Tietoturva ja varmuuskopiointi ovat keskeisiä osia palveluamme. Varmistamme, että Moodle-asennuksesi on turvallinen ja että kaikki tiedot ovat suojattuja, toteuttamalla säännölliset varmuuskopioinnit ja tietoturvapäivitykset. Tarjoamme Moodlen -asennuksen jälkeistä ylläpitopalvelua, josta löydät lisätietoa Nordic Care -sivulta.

Usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Moodlea.

Moodle on avoimen lähdekoodin oppimisympäristö, joka on suunniteltu tukemaan opetusta ja oppimista kaikilla tasoilla, kouluista ja yliopistoista yrityksiin ja muihin organisaatioihin. Moodle tarjoaa monipuoliset työkalut kurssien luomiseen, hallintaan ja arviointiin, sekä oppimateriaalien jakamiseen ja yhteistyöhön oppijoiden kesken.

Moodle-asennus alkaa palvelimen ja tietokannan valmistelulla. Asennuspaketti ladataan ja asennetaan palvelimelle, minkä jälkeen Moodle konfiguroidaan vastaamaan organisaation tarpeita. Tämä sisältää muun muassa teemojen ja lisäosien asentamisen, käyttäjäroolien määrittelyn ja tietoturva-asetusten konfiguroinnin.Tarvittaessa meiltä löytyy myös palvelimet Moodlen asentamista varten, tutustu lisää ylläpito-palveluihin.

Moodle itsessään on ilmainen kaikille, mutta asennuskustannukset vaihtelevat riippuen palvelun laajuudesta ja räätälöintitarpeista. Kustannuksiin voivat sisältyä palvelinkustannukset, lisäosien ja teemojen maksut sekä työt asennuksen ja konfiguroinnin osalta. Pelkkä asennus ei kustannukseltaan ole mitään järkyttävän kallista.

On tärkeää, että ammattilainen hoitaa asennuksen heti alusta lähtien ja samassa yhteydessä määrittelee Moodlelle oleelliset asetukset taustalla. Asennuksen yhteydessä palvelimen kanssa voi tulla ongelmia, sekä välttämättä kaikki asetukset eivät ole kyseisen palvelimen kanssa yhteensopivat. Teknisentiedon opettelukin voi olla aikaa vievää, joten helpompi ulkoistaa kyseinen prosessi ammattilaisen käsiin.

Kyllä, Moodle on suunniteltu turvalliseksi oppimisympäristöksi. Se noudattaa tiukkoja tietoturvastandardeja ja tarjoaa useita tietoturvatoimintoja, kuten käyttäjäoikeuksien hallinnan, tietojen salauksen ja säännölliset varmuuskopiot. Lisäksi Moodle-yhteisö julkaisee säännöllisesti päivityksiä ja tietoturvakorjauksia varmistaakseen alustan turvallisuuden.

Tarjoamme kattavan tuen ja ylläpidon Moodle-asennuksen jälkeen. Tämä sisältää teknisen tuen, säännölliset päivitykset ja varmuuskopiot sekä jatkuvan avun mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Ylläpito kustantaa sinulle ainoastaan 39€ /kk ja se mahdollistaa järjestelmän toimintavarmuuden, ilman että sinulla pitäisi olla teknistä osaamista. 

Scroll to Top