Google Analytics: Kuinka mitata ja analysoida verkkosivuston liikennettä?

Google Analytics on tehokas työkalu verkkosivujen omistajille ja digitaalisen markkinoinnin ammattilaisille. Sen avulla voit seurata verkkosivustosi liikennettä, ymmärtää yleisöäsi ja mitata markkinointikampanjasi tehokkuutta. 

Google Analyticsissa saatavilla olevien tietojen määrä voi kuitenkin olla ylivoimainen, eikä aina ole selvää, miten niitä voi käyttää hyödyksi. 

Tässä artikkelissa käsittelemme Google Analyticsin perusteita ja näytämme, miten voit mitata ja analysoida verkkosivustosi liikennettä tehokkaasti.

Google Analyticsin määrittäminen:

Ennen kuin voit alkaa analysoida verkkosivustosi liikennettä Google Analyticsin avulla, sinun on otettava se käyttöön verkkosivustollasi. Seuraavassa on perusvaiheet, joiden avulla pääset alkuun:

 1. Rekisteröidy Google Analytics -tili: Mene Google Analyticsin verkkosivustolle ja rekisteröi tili. Seuraa ohjeita tilin luomiseksi ja seurantakoodin määrittämiseksi.

 1. Asenna seurantakoodi verkkosivustollesi: Kun olet perustanut tilisi, sinun on asennettava seurantakoodi verkkosivustollesi. Tämä tarkoittaa pienen koodinpätkän lisäämistä verkkosivustosi jokaiselle sivulle, jota haluat seurata.

 1. Tarkista, että seurantakoodisi toimii: Kun olet asentanut seurantakoodin, sinun on tarkistettava, että se toimii oikein. Voit tehdä tämän tarkistamalla Google Analyticsin reaaliaikaiset raportit.

Verkkosivuston liikenteen mittaaminen:

Kun olet ottanut käyttöön Google Analyticsin, voit alkaa mitata verkkosivustosi liikennettä. Seuraavassa on joitakin keskeisiä mittareita, joita sinun tulisi seurata:

 1. Istunnot: Istunto on yksittäinen käynti verkkosivustollasi. Google Analytics seuraa verkkosivustosi istuntojen määrää sekä kunkin istunnon keskimääräistä kestoa.

 1. Sivujen katselu: Sivukatselu on yksittäisen sivun katselu verkkosivustollasi. Google Analytics seuraa verkkosivustosi sivukatselujen määrää sekä istuntokohtaisesti katsottujen sivujen keskimääräistä määrää.

 1. Hyppyprosentti: Hyppyprosentti on niiden kävijöiden prosenttiosuus, jotka poistuvat verkkosivustoltasi katsottuaan vain yhden sivun. Korkea hylkäysprosentti voi osoittaa, että verkkosivustosi ei houkuttele kävijöitä tehokkaasti.

 1. Liikennelähteet: Google Analytics seuraa, mistä verkkosivustosi liikenne tulee, kuten hakukoneista, sosiaalisesta mediasta ja suosittelevilta verkkosivustoilta. Nämä tiedot auttavat sinua ymmärtämään, mitkä markkinointikanavat tuovat eniten liikennettä verkkosivustollesi.

Verkkosivuston liikenteen analysointi:

Kun olet kerännyt tietoja verkkosivustosi kävijämääristä, voit alkaa analysoida niitä saadaksesi tietoa yleisöstäsi ja markkinointikampanjoistasi. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä Google Analyticsista saatavia tietoja:

 1. Yleisön demografiset tiedot: Google Analytics seuraa verkkosivustosi kävijöiden ikää, sukupuolta ja sijaintia. Nämä tiedot voivat auttaa sinua ymmärtämään, kuka yleisösi on, ja räätälöimään markkinointikampanjasi sen mukaisesti.

 1. Parhaat sivut: Google Analytics näyttää, mitkä sivut verkkosivustossasi ovat suosituimpia. Tämä tieto voi auttaa sinua optimoimaan verkkosivustosi yleisöäsi varten ja parantamaan markkinointikampanjoita.

 1. Konversioluvut: Jos käytät Google Analyticsia konversioiden seurantaan, näet, mitkä markkinointikanavat aiheuttavat eniten konversioita verkkosivustollasi. Näiden tietojen avulla voit keskittää markkinointitoimesi tehokkaimpiin kanaviin.

 1. Liikenteen suuntaukset: Google Analyticsin avulla voit nähdä, miten verkkosivustosi liikenne muuttuu ajan myötä. Nämä tiedot voivat auttaa sinua tunnistamaan trendejä ja mukauttamaan markkinointistrategioitasi niiden mukaisesti.

Google Analytics on siis olennainen työkalu kaikille verkkosivuston omistajille ja digitaalisen markkinoinnin harjoittajille. Mittaamalla ja analysoimalla verkkosivustosi liikennettä voit saada arvokasta tietoa yleisöstäsi ja markkinointikampanjoistasi. Oikeiden tietojen ja analyysien avulla voit parantaa verkkosivustosi suorituskykyä ja lisätä konversioita.

Yhteyshenkilö:

Karl Pärn

Head of Growth

Yhteydenottolomake

Scroll to Top