Miksi ja miten sinun pitäisi käyttää Google-mainoksia?

Google Ads on mainosalusta, jonka avulla yritykset voivat mainostaa tuotteitaan tai palveluitaan Googlen hakukoneessa ja muilla liitännäissivustoilla. Se on tehokas väline, jonka avulla voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaasi. 

Tässä artikkelissa käymme sinulle eri syitä, miksi sinun kannattaa harkita Google Ads -mainonnan käyttämistä yrityksen myynnin kehittämiseen, ja annamme myös vaiheittaisen oppaan siitä, miten pääset alkuun itsenäisesti.

Miksi sinun pitäisi käyttää Google-mainoksia:

 1. Tavoittaa potentiaaliset asiakkaat: On hyvin mahdollista, että potentiaaliset asiakkaasi ovat heidän joukossaan, sillä Googlessa tehdään päivittäin yli 5,6 miljardia hakua. Google-mainosten avulla voit tuoda yrityksesi näiden potentiaalisten asiakkaiden tietoisuuteen silloin, kun he etsivät aktiivisesti kaltaisiasi tuotteita tai palveluja.
 1. Lisää brändin tunnettuutta: Vaikka potentiaaliset asiakkaat eivät napsauttaisikaan mainoksiasi, he silti tutustuvat brändiisi. Tämä lisääntynyt altistuminen voi auttaa lisäämään brändin tunnettuutta ja tuttuutta, jolloin asiakkaat valitsevat tulevaisuudessa todennäköisemmin yrityksesi kilpailijoiden sijaan.
 1. Hallitse mainoskustannuksiasi: Google Ads toimii PPC-mallilla (pay-per-click), mikä tarkoittaa, että maksat vain, kun joku klikkaa mainostasi. Voit asettaa mainoksillesi päivittäisen budjetin varmistaaksesi, ettet kuluta liikaa, ja voit säätää tarjouksia hallitaksesi kustakin klikkauksesta maksettavaa summaa.
 1. Kohdennat tietyt yleisöt: Google Ads -mainonnan avulla voit kohdentaa mainoksia tietyille kohderyhmille esimerkiksi demografisten tietojen, sijainnin, kiinnostuksen kohteiden ja käyttäytymisen perusteella. Näin voit räätälöidä mainoksesi ihmisille, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi, ja parantaa mainonnan tehokkuutta.

Google-mainosten käyttäminen

 1. Luo Google Ads -tili: Ensimmäinen vaihe Google Adsin käyttämisessä on tilin perustaminen. Siirry Google Adsin etusivulle ja valitse ”Aloita nyt”. Seuraa ohjeita tilin luomiseksi ja määritä sitten laskutustiedot.
 1. Valitse kampanjatyyppi: Google Ads tarjoaa useita eri kampanjatyyppejä, kuten hakumainoksia, näyttömainoksia, videomainoksia ja muita. Valitse kampanjatyyppi, joka sopii parhaiten mainostavoitteisiisi.
 1. Määritä mainosryhmät: Mainosryhmät ovat mainosten kokoelmia, jotka kohdistuvat tiettyihin kohderyhmiin tai avainsanoihin. Luo mainosryhmiä, jotka ovat merkityksellisiä yrityksesi ja mainostavoitteidesi kannalta.
 1. Luo mainokset: Kun olet määrittänyt mainosryhmät, on aika luoda mainokset. Kirjoita vakuuttava mainosteksti, jossa korostetaan tuotteidesi tai palvelujesi hyötyjä, ja käytä huomiota herättäviä kuvia tai videoita herättääkseen potentiaalisten asiakkaiden huomion.
 1. Valitse avainsanat: Avainsanat ovat hakusanoja, jotka saavat mainoksesi näkymään. Valitse avainsanoja, jotka liittyvät yritykseesi ja joita potentiaaliset asiakkaat todennäköisesti käyttävät etsiessään sinun kaltaisiasi tuotteita tai palveluja.
 1. Aseta tarjoukset: Tarjoukset ovat summa, jonka olet valmis maksamaan jokaisesta mainoksesi klikkauksesta. Aseta tarjoukset mainostavoitteidesi ja budjettisi perusteella.
 1. Käynnistä kampanja: Kun olet määrittänyt mainokset ja tarjoukset, on aika käynnistää kampanja. Seuraa mainosten suorituskykyä säännöllisesti ja säädä tarjouksia tai mainoskopioita tarpeen mukaan niiden tehokkuuden parantamiseksi.

Google Ads on tehokas mainosalusta, jonka avulla voit tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, lisätä brändin tunnettuutta, hallita mainoskustannuksia ja kohdentaa mainoksia tietyille kohderyhmille.

Kun noudatat tässä artikkelissa esitettyjä ohjeita, voit aloittaa Google Adsin käytön ja kasvattaa yrityksesi myyntiä jo tänään.

Yhteyshenkilö:

Karl Pärn

Head of Growth

Yhteydenottolomake

Scroll to Top