Miksi yrityksen pitää panostaa Instagramiin?

Sosiaalisen median markkinoinnista on tullut olennainen osa myös suomalaisten yritysten markkinointistrategiaa. 

Instagram on yksi suosituimmista sosiaalisen median alustoista, ja sillä on yli miljardi aktiivista käyttäjää, mikä tekee siitä ihanteellisen alustan, jolla yritykset voivat luoda yhteyden kohderyhmäänsä.

Instagram markkinointi pähkinän kuoressa

Tässä artikkelissa käydään läpi lyhyesti miksi Instagram markkinointi on suosittua ja miten sinä voit käyttää sitä hyödyksi yrityksen markkinoinnissa ja brändin rakentamisessa.

Tavoita suuri ja sitoutunut yleisö

Instagramissa on yli miljardi aktiivista käyttäjää, joka tekee siitä yhden maailman suurimmista sosiaalisen median alustoista. Tämä tarkoittaa sitä, että kohdeyleisösi käyttää jo suurella todennäköisyydellä alustaa. Lisäksi Instagram-käyttäjät ovat erittäin sitoutuneita, sillä käyttäjät viettävät alustalla keskimäärin 28 minuuttia päivässä. Panostamalla Instagram-markkinointiin voit tavoittaa suuren ja sitoutuneen yleisön, mikä lisää brändisi näkyvyyttä ja kasvumahdollisuuksia.

Instagramin algoritmi käyttää erilaisia mittareita määrittääkseen, mitkä viestit näkyvät käyttäjän syötteessä (alustan etusivu). Näihin tekijöihin kuuluvat sitoutuminen (tykkäykset, kommentit ja jakamiset), relevanssi ja ajantasaisuus. Luomalla laadukasta sisältöä, joka vastaa yleisön kiinnostuksen kohteitai, voit lisätä mahdollisuuksiasi näkyä heidän syötteessään, mikä lisää näkyvyyttäsi ja tavoittavuuttasi.

Suomeksi sanottuna:

Mikäli tiedät, että kohderyhmääsi kiinnostaa viihdyttävä, lyhyt ja hauska sisältö niin jotta voit näkyä heidän syötteessä, tulee sinun tehdä vastaavaa sisältöä yrityksesi tilille.

Rakenna brändisi identiteettiä ja tunnettuutta

Instagram on visuaalinen alusta, joten se on erinomainen väline brändisi identiteetin ja tunnettuuden rakentamiseen. Julkaisemalla laadukasta ja kiinnostavaa sisältöä voit tuoda esiin brändisi persoonallisuutta, arvoja ja missiota ja luoda yhteyden yleisöösi. Voit myös käyttää Instagramia tuotteidesi tai palvelujesi korostamiseen, jolloin seuraajasi saavat vilauksen siitä, mitä sinulla on tarjota.

Yksi Instagramin markkinoinnin tärkeimmistä elementeistä on johdonmukaisuus. Luomalla johdonmukaisen visuaalisen estetiikan ja äänensävyn voit luoda tunnistettavan brändi-identiteetin, joka resonoi yleisösi kanssa. Tämä voidaan saavuttaa useilla eri taktiikoilla, kuten käyttämällä systemaattisesti samaa väripalettia, luomalla brändiin määriteltyä ulkoasuja  ja -malleja sekä kehittämällä ainutlaatuisia hashtageja, joiden avulla yrityksesi löytyy.

Lisää liikennettä ja myyntiä

Instagram on muutakin kuin pelkkä foorumi brändin tunnettuuden rakentamiseen. Se on myös tehokas väline verkkosivujen liikenteen ja myynnin edistämiseen. Sisällyttämällä linkkejä bioosi tai käyttämällä Instagramin ostotoimintoja voit ohjata seuraajasi verkkosivustollesi ja lisätä näin myyntimahdollisuuksia. Voit myös käyttää Instagramia erikoistarjousten, alennusten ja uusien tuotteiden mainostamiseen, mikä kannustaa seuraajiasi tekemään ostoksia.

Toinen tehokas tapa edistää myyntiä Instagramissa on vaikuttajamarkkinointi. Tekemällä yhteistyötä sellaisten vaikuttajien kanssa, joilla on suuri ja sitoutunut seuraajakunta, voit hyödyntää heidän yleisöään ja mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi. Vaikuttajamarkkinointi voi olla erityisen tehokasta muoti-, kauneus- ja lifestyle-alan yrityksille.


Vaikuttajamarkkinoinnissa huomioitavaa on vaikuttajan kohdeyleisö. Vaikka vaikuttajalla olisi suuri määrä seuraajia, mutta seuraajat koostuvat pääosin esim. kauneudesta kiinnostuneista, ei välttämättä ole järkevää tehdä yhteistyötä uudesta mönkijämallista.

Hyödynnä käyttäjien tuottamaa sisältöä

Yksi Instagramin ainutlaatuisista ominaisuuksista on se, että käyttäjät voivat luoda ja jakaa sisältöä brändistäsi. Tämä käyttäjien tuottama sisältö (UGC) voi olla arvokas markkinointistrategiasi kannalta. Uudelleenjulkaisemalla UGC:tä omalla tililläsi tai esittämällä sitä verkkosivustollasi voit rakentaa sosiaalista referenssilistaa ja osoittaa yleisöllesi, että brändisi on suosittu ja että muut luottavat siihen.

Kannustaaksesi UGC:tä voit luoda brändin mukaisen hashtagin ja kannustaa seuraajiasi käyttämään sitä, kun he kirjoittavat tuotteistasi tai palveluistasi. Voit myös järjestää arvontoja tai kilpailuja, joissa käyttäjien on luotava ja jaettava brändiisi liittyvää sisältöä. Tämä ei ainoastaan synnytä kohua ja sitoutumista, vaan saat myös tasaista sisältöä, jota voit jakaa omalla tililläsi.

Pysy kilpailijoitasi edellä

Lopuksi Instagram-markkinointiin panostaminen voi antaa sinulle kilpailuetua muihin toimialasi yrityksiin nähden. Kun alustalla on niin paljon yrityksiä, on tärkeää pysyä kärjessä ja erottua joukosta. Käyttämällä Instagramia tuotemerkkisi persoonallisuuden esittelyyn, yleisösi sitoutumiseen

Jos sinulla jäi jotain kysyttävää Instagramista, laita meille viestiä niin autamme sinua parhaimman mukaan!

Yhteyshenkilö:

Karl Pärn

Head of Growth

Yhteydenottolomake

Scroll to Top