WooCommerce vs. Shopify: Mikä verkkokauppa-alusta sopii sinulle?

Suunnitteletko verkkokaupan perustamista ja mietit, mitä verkkokauppa-alustaa käyttää? Kaksi suosittua vaihtoehtoa ovat WooCommerce ja Shopify. 

Molemmat alustat tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja etuja, mutta kumpi on parempi yrityksellesi? 

Tässä artikkelissa vertailemme WooCommercea ja Shopifyta ja autamme sinua päättämään, kumpi sopisi paremmin juuri sinun yrityksen käyttöön.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka kannattaa ottaa huomioon verkkokauppa-alustaa valittaessa, on helppokäyttöisyys. WooCommerce on avoimen lähdekoodin lisäosa WordPressiin, mikä tarkoittaa, että sen asentaminen ja käyttöönotto vaatii jonkin verran teknistä osaamista. 

Toisaalta Shopify on täysin isännöity alusta, joka tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ja valikoiman malleja, joita voi mukauttaa ilman teknistä osaamista. Kaiken kaikkiaan Shopify on aloittelija ystävällisempi ja helpompi käyttää kuin WooCommerce.

Toinen tärkeä näkökohta on alustan käyttökustannukset. WooCommercen käyttö on ilmaista, mutta sinun on maksettava ylläpidosta, verkkotunnuksesta ja mahdollisista lisäosista tai teemoista. Tämä tarkoittaa, että WooCommercen käyttökustannukset voivat vaihdella erityistarpeiden mukaan. 

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että WooCommerce -verkkokauppa on aina sinun omaisuutta, eli voit ladata sen itsellesi talteen ja hyödyntää sitä jatkossakin. 

Toisaalta Shopify tarjoaa erilaisia hinnoittelusuunnitelmia, jotka alkavat 29 dollarista kuukaudessa peruskaupasta ja nousevat aina 299 dollariin kuukaudessa kehittyneestä suunnitelmasta. Vaikka Shopify saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä kalliimmalta, se sisältää hosting-, tietoturva- ja muita ominaisuuksia, jotka voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä. 

Shopifyn kustannuspuoli on monesti halvempi, mutta lopettaessasi sopimuksen heidän kanssa, verkkokauppasi tulee sulkeutumaan. 

Räätälöinnin osalta WooCommerce tarjoaa enemmän joustavuutta ja hallintaa kuin Shopify. Koska se on avoimen lähdekoodin alusta, voit mukauttaa kauppasi jokaista osaa, mukaan lukien suunnittelua, toiminnallisuutta ja ominaisuuksia. Tämä räätälöinnin taso vaatii kuitenkin teknistä asiantuntemusta, mutta ammattilaisen käsissä tämä on ylivoimainen etu.

Toisaalta Shopify tarjoaa valikoiman malleja ja muokkaus vaihtoehtoja, mutta sinulla on rajoitettu kontrolli kauppasi toiminnallisuuteen ja ominaisuuksiin. Toki otetaan huomioon myös se, että Shopifyn teemat sekä erikoisemmat ominaisuudet ovat monesti maksullisia ja kalliita.

Jos sinulla on erityisiä räätälöinti tarpeita, WooCommerce on parempi vaihtoehto sinulle.

Skaalautuvuus on toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon verkkokauppa-alustaa valittaessa. WooCommerce on erittäin skaalautuva ja pystyy käsittelemään suuria liikennemääriä ja tapahtumia. Se tarjoaa myös valikoiman liitännäisiä ja integraatioita, jotka voivat auttaa sinua skaalaamaan kauppasi liiketoiminnan kasvaessa. 

Shopify on myös skaalautuva, mutta sillä on joitakin rajoituksia tuotteiden ja tapahtumien määrään, joita se voi käsitellä. 

Jos aiot käynnistää suuren verkkokaupan, WooCommerce voi olla parempi vaihtoehto.

Markkinointi ja hakukoneoptimointi ovat ratkaisevia tekijöitä minkä tahansa verkkokaupan menestyksen kannalta. Sekä WooCommerce että Shopify tarjoavat valikoiman markkinointi- ja SEO-työkaluja, kuten sähköpostimarkkinointia, sosiaalisen median integraatioita ja SEO-optimointia. 

WooCommerce tarjoaa kuitenkin enemmän joustavuutta ja hallintaa markkinointi- ja SEO-toimintoihin. Voit esimerkiksi käyttää mitä tahansa valitsemaasi SEO-lisäosaa ja hallita täysin sähköpostimarkkinointi kampanjoita WooCommercesta käsin.

Haluatko lisätietoa verkkokauppa mahdollisuuksista? Ota rohkeasti yhteyttä Nordic Growth Median tiimiin ja katsotaan yhdessä sinulle paras ratkaisu!

Yhteyshenkilö:

Karl Pärn

Head of Growth

Yhteydenottolomake

Scroll to Top